Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Trustlyn hyvät ja huonot puolet yritystoiminnassa

nettimaksaminen

Trustly on erittäin laajalti tunnettu ja suosittu maksupalvelu, jota käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailman. Sen suosion takana on helppokäyttöisyys ja edullisuus, minkä takia monet yritykset ovat ottaneet sen käyttöönsä.

Monet ovat varmasti vierailleet esimerkiksi suomalaisilla kasinoilla, jotka käyttävät Trustly -palvelua talletuksissa ja kotiutuksissa. Samoin palvelu on käytössä monissa verkkokaupoissa ja muissa palveluissa internetissä.

Koska maksupalvelu on kaikille niin tuttu, moni yritys pohtii varmasti sen käyttöön ottamista omissa palveluissaan. Seuraavaksi käymme läpi tarkemmin niitä asioita, joita kannattaa pohtia oikeaa maksupalvelua valittaessa.

Trustly maksupalvelu – miten se toimii?

Trustly hyödyntää teknologiaa, jossa se voi rakentaa ikään kuin sillan verkkokaupan ja nettipankin välille. Sen avulla kolmannen osapuolen palvelut voivat turvallisesti päästä käsiksi käyttäjien pankkitietoihin.

Jotta Trustlyn avulla voi tehdä rahansiirron, käyttäjän tarvitsee vain asettaa haluamansa rahasumma ja tunnistautua verkkopankissa normaaliin tapaan. Käytännössä Trustlyn takia ei joudu tekemään ylimääräisiä askeleita, mikä tekeekin siitä niin hyvän vaihtoehdon.

Tämä taas mahdollistaa sen, että erilaiset palvelut voivat luoda maksamiseen liittyviä palveluita, joita on erittäin helppo käyttää. Esimerkiksi suomalaiset kuluttajat voivat maksaa ostoksiaan netissä kätevästi verkkopankkitunnusten avulla.

Samoin Trustlyn tarjoama teknologia mahdollistaa maksujen nopean käsittelyn ilman sen suurempia viiveitä. Parhaillaan rahat siirtyvät lähes reaaliajassa, mikä tekee palvelusta erittäin kätevän. Tuloksena yrityksillä on mahdollisuus tarjota nopeammat maksupalvelut, mikä taas näkyy tyytyväisempinä asiakkaina.

Trustlyn hyvät puolet liiketoiminnassa

Trustly on vuonna 2008 perustettu ruotsalainen pankkiyhtiö, joka on niittänyt mainetta internetissä luotettavana ja helppokäyttöisenä maksupalveluna. Se tavoitteena on ollut tehdä verkossa tehtävistä maksujen suorittamisesta helppoa kaikille.

Trustlyn avulla kuluttajat voivat maksaa suoraan pankkitililtään ilman tarvetta käyttää pankkikorttia tai sovellusta. Näin he voivat parantaa omaa tietoturvaansa ja samalla tehdä ostoksia helpommin kuin koskaan aikaisemmin.

Nopea ja helppokäyttöinen

Monet yritykset valitsevat Trustlyn, koska se tarjoaa ennen kaikkea helppokäyttöisen palvelun kohtalaisin kustannuksin. Jos yritys myy jotain tavaraa tai tuotteita netissä, Trustly on loistava kumppani tällaiseen liiketoimintaan.

Kaikki maksutapahtumat suoritetaan suoraan pankkitililtä ilman välikäsiä, mikä nopeuttaa maksujen käsittelyä huomattavasti. Trustly tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden välittömiin palautuksiin, jolloin verkkopalvelun käyttäjät voivat tarvittaessa saada rahansa takaisin nopeasti.

Se taas vähentää kuormaa yrityksen asiakaspalvelussa ja tekee palvelusta huomattavasti suoraviivaisemman. Kun asiakas on tyytyväinen verkkopalvelun toimintaa, hän pysyy tyytyväisempänä ja saattaa jopa kirjoittaa hyvä arvostelun jollekin nettisivustolle.

Alentaa kustannuksia tehokkaasti

Mikäli yrityksesi toimii kansainvälisesti, Trustly on silloin erinomainen kumppani maksupalveluksi. Sen joustavuuteen perustuvat palvelut luovat nimittäin ympäristön, jossa yritykset voivat välttää liiketoimintaan liittyviä kustannuksia erityisesti Euroopan unionissa

Tämä on tietysti erityisen tärkeää yrityksille, jotka toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tarvitsevat edullisia ja joustavia maksujärjestelmiä.

Yleensä yritykset leipovat Trustlyn käyttämisestä syntyvät kulut palveluidensa tai tuotteidensa hintoihin. Asiakkaat pitävät Trustlysta juuri sen takia, ettei sen käyttämisestä tule ylimääräisiä kuluja heille. Esimerkiksi PayPalin kohdalla kuluja saattaa syntyä herkästi eri tilanteissa ja varsinkin silloin, jos kyseessä on liiketoimintaan perustuvia maksuja.

Luotettava ja turvallinen toimija – asiakkaita ympäri maailman

Trustly on ennen kaikkea luotettava ja turvallinen maksupalvelu. Juuri sen takia palvelu on kerännyt ympärilleen uskollisen asiakaskunnan, joka käyttää sen palveluita yhä uudelleen ja uudelleen.

Netissä maksamiseen liittyy monenlaisia tietoturvariskejä. Yksi niistä liittyy vahvasti pankkikortteihin, jotka ovat verkkopankin jälkeen toiseksi yleisin tapa maksaa netissä. Niitä käytettäessä on kuitenkin syötettävä pankkikortin tiedot ulkoisille palvelimille. Tällöin on aina vaarana se, että tiedot päätyvät vääriin käsiin.

Sen sijaan Trustlyn kohdalla tällaista riskiä ei käytännössä ole. Jokainen käyttäjä voi tunnistautua omassa verkkopankissa esimerkiksi älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Verkkopankkitunnuksia ei tarvitse antaa kenellekään, jolloin ne pysyvät varmemmin turvassa yhdessä paikkaa.

Juuri tämän takia yhä useampi tavallinen kuluttaja on siirtymässä käyttämään joko Trustlyn kaltaisia palveluita tai sitten nettilompakoita. Niiden avulla maksaminen netissä on huomattavasti turvallisempaa, kun taas pankkikortteja voi käyttää fyysisissä kaupoissa.

Trustly – huonot puolet liiketoiminnassa

Trustlyn käyttöön ottaminen liiketoiminnassa on pitkälti suositeltavaa, mutta on toki sellaisia liiketoimintamalleja, joissa se ei sovi otettavaksi käyttöön.

Seuraavaksi käymme nopeasti läpi kaikki huonoimmat puolet tähän maksupalveluun liittyen.

Liiketoiminta pientä – kustannukset liian korkeat

Trustly ei välttämättä ole se kaikkein edullisin vaihtoehto silloin, kun puhutaan maksupalveluihin liittyvistä kustannuksista. Se voi tulla ongelmaksi varsinkin silloin, jos liiketoiminta on pientä ja se kattaa vain pienen maantieteellisen alueen.

Tällöin parempi ratkaisu voi olla hoitaa rahaliikenne manuaalisen laskutuksen, ohjelmiston tai jonkin muun vastaavan tavan kautta. Kannattaa kuitenkin muistaa kilpailuttaa eri toimijat ja ottaa niistä tietysti edullisin vaihtoehto.

Verkkopalvelun järjestelmä ei tue Trustlyn käyttöön ottamista

Jos liiketoimintasi on ollut toiminnassa jo pitkään, siihen liittyvät verkkosivustot saattavat olla tekniikaltaan vanhentuneita. Näin voi olla mahdollista, ettei niihin voida lisätä Trustlyn palveluita.

Palvelun käyttöön ottamisesta voi tällöin syntyä merkittäviä lisäkustannuksia, mikäli koko verkkosivusto täytyisi uusia. Jokaisen yrittäjän tulee pohtia tarkasti sitä, kuinka paljon kustannukset saavat olla, jotta liiketoiminta olisi kannattavaa.

Trustlyn keskeisimmät kilpailijat

Trustly ei ole suinkaan ainoa maksupalvelu, joka kykenee integroimaan jonkin verkkopalvelun ja -pankin toisiinsa. Markkinoilla on monia muitakin vastaavia palveluita, joten yrittäjillä ja kuluttajilla riittää valinnanvaraa.

Tällä hetkellä suosituimpia niin sanottuja maksuyhdyskäytävään perustuvia maksupalveluita ovat:

  • Trustly
  • Brite
  • Zimpler

Kaikki nämä palvelut toimivat lähes identtisesti, joten siinä mielessä ne ovat toistensa suoria kilpailijoita. Jokaisen yrityksen kannattaakin tutkia sitä, minkälaiset kustannukset näiden palveluiden käyttöönotossa on. Lisäksi on syytä pohtia sitä, mitä muita palveluita nämä yritykset tarjoavat asiakkailleen.

Trustly liiketoiminnassa – yhteenveto

Trustly on laajalti tunnettu ja suosittu maksupalvelu joka puolella maailmaa. Varsinkin Pohjoismaissa se on noussut merkittävään rooliin, sillä onhan kyseessä ruotsalainen yritys.

Palvelun suosion taustalla on sen helppokäyttöisyys ja edullisuus, minkä vuoksi monet yritykset ovat ottaneet sen käyttöönsä. Trustly mahdollistaa maksut suoraan pankkitililtä ilman pankkikortin tai sen oman sovelluksen käyttöä. Samalla se parantaa loppukuluttajien tietoturvaa ja helpottaa ostosten tekemistä netissä merkittävästi.

Maksupalvelu tukee kaikkia keskeisiä Suomessa toimivia verkkopankkeja, joten tältä osin se kattaa kaiken tarvittavan. Mikäli olet kiinnostunut ottamaan sen käyttöösi yrityksesi liiketoiminnassa, muista tehdä vertailua Trustlyn keskeisten kilpailijoiden kanssa.

Lisää aiheesta sen vierestä

Puhelinliittymä

Pelillistäminen suomalaisessa liiketoiminnassa: asiakkaiden sitouttamisen uusi aikakausi

Pelillistäminen eli gamification on noussut merkittäväksi työkaluksi eri alojen yrityksille asiakkaiden sitouttamisessa. Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu