Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Kotona tehtävä työ ja sen edut: Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Kahden viime vuosikymmenen aikana työmarkkinat ovat kokeneet merkittäviä muutoksia teknologisen kehityksen vuoksi. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ollut etätyön yleistyminen, eli käytäntö, jonka avulla työntekijät voivat suorittaa työtehtävänsä mukavasti kotoa käsin tai missä tahansa muualla perinteisen toimiston sijaan.

Covid 19 -pandemia vei eteenpäin tätä trendiä ja vaikka monet työntekijät ovat palanneet jo työpaikoilleen sen päättymisen jälkeen, monet muut ovat jääneet kotiin määrittelemättömäksi ajaksi.

Joten…

Mitä etuja työskentely netissä tarjoaa?

 Työskentely netissä tarjoaa etuja niin työntekijöille kuin yrityksellekin.

Edut työntekijälle:

1. Työ- ja perhe-elämän tasapaino: Tämä käytäntö on tehokas tasapainottamaan työelämää ja henkiökohtaisen elämän onnellisuutta tarjoamalla korkeatasoisen vapauden.

2. Vähentynyt stressi:  Kotona tehtävä työ voi parantaa elämänlaatuasi antamalla sinun työskennellä kotoa käsin turvallisessa ja emotioonalisesti tukevassa ympäristössä.

3. Lisääntynyt aikataulun joustavuus: Työaikataulun mukauttaminen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan tarjoaa korkeamman tason reagointia viime hetken odottamattomiin tapahtumiin.

4. Kustannusten alentaminen: Vältät ulkona syömistä ja kaupunkiliikenteen kustannuksia, joten voit säästää ylimääräistä rahaa joka kuukausi.

5. Parempi tuottavuus: Etätyö mahdollistaa paremman ajanhallinnan eliminoimalla ulkoiset tekijät, kuten liikenneruuhkat tai julkisen liikenteen aikataulut. Tällä tehokkaalla ajankäytöllä voi olla myönteisiä vaikutuksia tuottavuuteen, jolloin voit käyttää aamun aikaisia tunteja tehdäksesi töitä enemmän.

Edut yritykselle:

1. Pienemmät kustannukset: Etätyö mahdollistaa työpaikan infrastruktuurikustannusten pienentämisen tilaa säästämällä.

2. Paremmat ehdokkaat: Etätyö mahdollistaa yhteydenpidon parempiin hakijoihin rekrytointiprosessin aikana luomalla etäyhteistyötä.

3. Vähemmän poissaoloja: Tämä työmenetelmä vähentää myös poissaoloja, sillä työntekijöillä on joustava aikataulu työtehtäviensä tekemiseen pitääkseen työelämänsä tasapainossa.

4. Lahjakkuuksien säilyttäminen: Yrityksen näkökulmasta etätyö edistää lojaaliutta vaativien ammattilaisten keskuudessa, jotka osavaat arvostaa tätä yhteistyömuotoa elämänlaatuaan parantavana ainesosana.

5. Parempi tavoitteen asettaminen: Yritys asettaa etusijalle tavoitteiden saavuttamisen ajankäytön sijaan. Tämä ajattelutavan muutos nykyajan teknologisen vallankumouksen leimaamien tarpeiden mukaisesti vahvistaa yrityksen brändiä ja ennen kaikkea lisää työntekijöiden tuottavuutta.

Työskentely netissä: millaiset ihmiset sen valitsevat?

Ei ole olemassa mitään tiettyä ihmistyyppiä. Vaihtoehdot ovat laajentuneet siihen pisteeseen, että etätyö on kenelle tahansa houkutteleva vaihtoehto. Mainitsemme kuitenkin muutamia esimerkkejä.

Digitaaliset nomadit: Tämä nomadinen elämäntyyli antaa ihmisille mahdollisuuden yhdistää intohimonsa matkustamiseen ja työhön murtaen maantieteellisiä esteitä ja antaen nauttia vapaudesta valita sen, että missä ja milloin haluat työskennellä.

Opiskelijat: On olemassa töitä, kuten chat operaattori (josta keskustelemme myöhemmin), joka tarjoaa mahdollisuuden joustaviin työtunteihin, jolloin se on helpompaa yhdistää opiskeluiden kanssa.

Freelancerit: Kirjoittajat, editoijat, data-analyytikot, graafiset suunnittelijat, ohjelmistokehittäjät, bloggaajat ja lista jatkuu.

Omaishoitajat: Joidenkin henkilöiden hoidettavana on muita ihmisiä, kuten lapsia tai vanhempia, joilla on erityistarpeita. Kotona työskenteleminen on paras tapa sovittaa nämä velvollisuudet yhteen työnsä kanssa.

Ammattitaidottomat työntekijät: Vaikka useimmat etätyöt vaativat jonkin verran pätevyyttä, on joukko töitä, jotka eivät vaadi sitä. Näitä ovat muun muassa puhelintutkimukset, tekninen perustuki, asiakaspalvelu ja chatoperaattorit.

Ihmiset, jotka tarvitsevat lisätuloja: Joillakin henkilöillä on jo työpaikka, mutta heidän on työskenneltävä muutama tunti lisää kotoa käsin. Etätyö sopii täydellisesti sellaiseen.

Kotona tehtävä työ puhelintutkimuksen tekijnä.

Puhelintutkimuksien tekijän työhön kuuluu kyselyiden tekeminen puhelimitse. Tutkijat kommunikoivat valittujen henkilöiden kanssa tai edustavan tahon kanssa kerätäkseen tietoa eri aiheista, kuten mielipiteistä, ostotottumuksista tai poliittisista mieltymyksistä.

Asiakastyytyväisyys ja paljon muuta.

Prosessi sisältää ennalta määritetyn käsikirjoituksen noudattamisen, joka sisältää mahdolliset kysymykset ja vastaukset. Tutkijan tulee lukea kysymykset selkeästi ja neutraalisti, tallentaa vastaukset tarkasti ja syöttää tiedot tietokantaan tai hallintajärjestelmään.

Työtä kotona tietokoneella asiakaspalvelun edustajana.

Etätyöskentely asiakaspalveluedustajana sisältää tuen ja avun tarjoamisen asiakkaille etänä sen sijaan, että se toimisi fyysisessä paikassa, kuten puhelinkeskuksessa.

Etätyössä toimivat asiakaspalvelun ammattilaiset kommunikoivat asiakkaiden kanssa eri kanavien kuten puheluiden, verkkochatin, sähköpostin tai sosiaalisen median kanavien kautta tavoitteenaan ratkaista tiedustelut, ongelmat sekä tarjota tietoa ja apua yrityksen tuotteisiin tai palveluihin liittyen.

Työskentele netissä   chat operaattorina

Kaikista tutkimistamme töistä, joka ei vaadi ammattitaitoa,  chat operaattori on kaikista kiinnostavin.

Chat-moderaattorin tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja sujuvaa keskustelua tietyillä sosiaalisen median alustoilla poistamalla sääntöjen vastaiset viestit ja vastaamalla käyttäjien kysymyksiin. Lisäksi on tärkeää, että moderaattori opastaa osallistujia sivun toiminnoista ja ratkaisee mahdolliset ongelmat.

Ja miksi se on kaikista kiinnostavin?

  • Tarvitset vain vakaan internet-yhteyden ja hyvät viestintätaidot.
  • Voit työskennellä sen verran kun haluat.
  • Palkka on skaalautuva. Mitä enemmän viestejä moderoit, sitä enemmän sinulle maksetaan per moderoitu viesti.
  • Peruspalkka on hyvin kilpailukykyinen verrattuna muihin sellaisiin töihin, joihin ei tarvitse ammattitaitoa.

Lopuksi, ajat ovat muuttuneet ikuisiksi ajoiksi. Työmarkkinat ovat nyt globaalit ja kuka tahansa, jolta motivaatiota ja kurinalaisuutta löytyy, voi tehdä etätyötä.

Olitpa sitten kookospuun alla Thaimaan rannalla tai mukavasti olohuoneesi sohvalla, voit ansaita rahaa etätyöllä.

Aiotko tehdä sen?

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu