Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Etätyöt ja suoratoiston tarjonta – miten onnistut tasapainoittelussa työn ja vapaa-ajan kanssa


Etätyöskentely on yleistynyt merkittävästi viime vuosina, ja pandemian myötä se on lisääntynyt entisestään. Yhä useammat ihmiset työskentelevät nyt kotona, ja tämä on vaikuttanut myös suoratoiston tarjontaan.

Suoratoistopalvelut, kuten Cmore, Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ja SkyShowTime Suomi ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja pandemian myötä niiden kysyntä on kasvanut entisestään. Etätyöskentelyn ansiosta ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa kotona, ja monet ovat löytäneet suoratoistopalvelut tapana viettää aikaa.

Suoratoistopalvelut tarjoavat laajan valikoiman elokuvia, TV-sarjoja ja muita ohjelmia, jotka ovat saatavilla milloin tahansa. Tämä sopii hyvin etätyöskentelijöille, jotka voivat katsella suosikkiohjelmiaan tai elokuviaan työpäivän jälkeen rentoutumiseen.

Lisäksi suoratoistopalvelut ovat helppo ja edullinen tapa viihdyttää itseään kotona. Elokuvien ja TV-sarjojen katsominen kotona on usein halvempaa kuin elokuvateatterissa käyminen, ja suoratoistopalveluista löytyy runsaasti sisältöä kaikenikäisille.

Työn ja vapaa-ajan ero on hiuksen hieno

Etätyöskentely voi olla haastavaa, kun yhtäkkiä työ ja vapaa-aika sijaitsevat samassa tilassa. Tasapainon löytäminen työn ja vapaa-ajan välillä on tärkeää, jotta voi säilyttää hyvinvointinsa ja jaksamisensa. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa tasapainon löytämisessä:

  1. Pidä kiinni työaikataulusta: Yritä pitää kiinni normaalista työaikataulustasi. Aloita työpäiväsi normaaliin aikaan ja lopeta työpäiväsi samaan aikaan kuin normaalistikin. Näin voit varmistaa, että työaikasi ja vapaa-aikasi ovat erillään toisistaan.
  2. Luo selkeä työtila: Yritä luoda selkeä työtila kotona, jossa voit keskittyä työskentelyyn. Tämä voi auttaa erottamaan työn ja vapaa-ajan toisistaan.
  3. Pidä taukoja: Muista pitää taukoja työpäivän aikana. Voit esimerkiksi käydä lyhyellä kävelyllä tai tehdä venyttelyharjoituksia. Taukojen pitäminen auttaa rentoutumaan ja palautumaan työstä.
  4. Aseta rajat: Aseta rajat työajan ja vapaa-ajan välille. Sulje työtila, kun työpäiväsi on ohi, ja yritä olla tarkkaavainen omasta ajankäytöstäsi vapaa-ajallasi.
  5. Suunnittele vapaa-aikasi: Suunnittele vapaa-aikasi etukäteen. Voit esimerkiksi varata aikaa suosikkiharrastuksillesi tai tehdä suunnitelmia ystävien ja perheen kanssa. Tämä auttaa varmistamaan, että sinulla on riittävästi aikaa rentoutumiseen ja virkistäytymiseen.
  6. Rajoita suoratoiston käyttöä: Suoratoistopalvelut voivat olla hyvä tapa viihdyttää itseään, mutta niiden käyttöä kannattaa rajoittaa. Yritä pitää katselusessiot kohtuullisina ja vältä liiallista ruudun tuijottamista.

Tasapainon löytäminen etätyöskentelyn ja vapaa-ajan välillä voi olla haastavaa, mutta noudattamalla näitä vinkkejä voit luoda terveen rutiinin ja pitää työn ja vapaa-ajan erillään toisistaan.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että suoratoistopalvelut ovat hyödyllisiä etätyöskentelijöille, sillä ne tarjoavat laajan valikoiman ohjelmia, jotka ovat saatavilla milloin tahansa. Niiden avulla voi myös helposti viihdyttää itseään kotona, ja ne ovat usein edullisempia kuin perinteiset viihdevaihtoehdot, kuten elokuvateatterit.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu