Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Tarvitsetko tehokkaan älypuhelimen etätyöhön?

Etätyöskentely on tullut yhä yleisemmäksi ja samalla moni suomalainen kotitoimistolainen miettii puhelimen ostoa, sekä etenkin sitä, millaisen puhelimen työtarkoitukseen hankkisi. Älypuhelimesta on tullut kannettavan lisäksi monelle keskeinen työkalu päivittäisissä työtehtävissä, riippumatta siitä millä alalla työskentele.

Työntekoon sopivan älypuhelimen valitseminen voi koostua monesta seikasta kuten mallista, hinnasta tai brändistä, mutta tehokkuus on kuitenkin monelle keskeinen ja jopa ratkaiseva ominaisuus työpuhelimen valinnassa. Keräsimme parhaat vinkkimme etätyöhön soveltuvan älypuhelimen valintaan etenkin sen tehokkuutensa perusteella.

Unsplash

Käyttötarkoitus ratkaisee tehokkuuden tarpeen

Perusälypuhelimen käyttäjälle laite toimii arkisten asioiden hoitamiseen kuten viestittelyyn, soitteluun, netin selaamiseen ja ehkä valokuvien ottamiseen tärkeinä hetkinä, mutta mitä tulee työssä käytettävään puhelimeen, voivat kriteerit muuttua. Riippuu täysin työstäsi, kuinka tehokkaan älypuhelimen tarvitset käyttöösi, joten suosittelemme pohtimaan omia tarpeita ja mistä kaikesta puhelimesi tulee suoriutua päivän aikana.

Tehokkaampaa älypuhelinta saattavat tarvita sellaiset henkilöt, jotka vaativat puhelimelta paljon puhtia esimerkiksi valokuvien tai videoiden toistamiseen, muokkaamiseen ja niiden varastoimiseen. Vaikka ei työskentelisikään graafikkona tai videoeditoijana, saattavat muut tiedostot kuten erilaiset PDF asiakirjat kuulua päivääsi, jolloin puhelimelta vaaditaan parempaa graafista suorituskykyä, vaikka tiedostot tallentuisivatkin pilvipalveluille.

Mitä tarkoittaa puhelimen tehokkuus?

Yksinkertaistesti kerrottuna puhelimen tehokkuudella tarkoitetaan sen suorituskykyä, jolla mitataan puhelimen kykyä suoriutua erilaisista tehtävistä ja etenkin sitä, kuinka nopeasti se niistä suoriutuu. Puhelimen tehokkuuteen vaikuttaa useampi ominaisuus kuten laitteen prosessori, muisti, akku sekä ohjelmisto ja sen päivitysmahdollisuudet.

Mitä tehokkaampi puhelin, sitä tehokkaammin se suoriutuu vaativista tehtävistä kuten videoiden toistamisesta suoratoistopalveluissa, videopelien pelaamisesta tai mobiili casino pelihetkistä. Monet etätyöntekijät saattavat tarvita tehokasta älypuhelinta tiedostojen käsittelyyn,

Kannettava ja työpuhelin samaa merkkiä, tai sitten ei

Moni pohtii kannattaako hankkia työpuhelimeksi saman merkkinen älypuhelin kuin työssä käytettävä tietokone tai kannettava on. Voi olla hyvä idea hankkia kannettavan pariksi ainakin samaa ohjelmistoa käyttävä älypuhelin, jolloin tiedot kuten valokuvat, tiedostot, kalenteri ja yhteystiedot siirtyvät laitteelta toiselle nopeasti pilvipalveluiden välityksellä. Laitteiden välinen saumaton yhteistyö tekee töiden teosta sujuvampaa, ja voi täten myös säästää aikaa. Lisäksi työkoneen ja puhelimen yhteistyö tekee työskentelyn helpommaksi missä vain, vaikka ulkomailta käsin.

Jos ei kuitenkaan ole aikeita käyttää työpuhelinta muuhun kuin kommunikoimiseen työkavereiden tai asiakkaiden kanssa, ei välttämättä tarvitse miettiä niin vakavasti näiden kahden työvälineen yhteistyökykyä. Nykyajan älypuhelimet suoriutuvat tehostaan riippumatta kiitettävästi peruspuhelimen roolissa. 

Unsplash

Työpuhelin on tärkeä erottaja töiden ja vapaa-ajan välillä

Vaikka töitä tulisi tehtyä puhelimella vain hyvin vähän, on kuitenkin suositeltavaa hankkia työpuhelin itselleen, sillä se vetää selvän rajan vapaa-ajan sekä töiden välille. Tällöin päivän mittaan ja työajan ulkopuolella kertyneet sähköpostit ja yhteydenotot pompahtavat näytölle silmien eteen vain työaikoina. Lisäksi esimerkiksi puhelimen valokuvat on näin helppo pitää erillään, jolloin omat henkilökohtaiset kuvatiedostot eivät sekoitu työtiedostojen joukkoon.

Omalle työpuhelimelle voi kirjautua puhelimen käyttöjärjestelmään, jolloin tiedonkulku kannettavan ja puhelimen välillä on nopeaa, eikä vaadi erillisiä toimenpiteitä vaikkapa tiedostosiirtojen vahvistuksien suhteen.

Puhelin kannattaa valita omien tarpeiden mukaan

Puhelinostoksille suuntaava voi nopeasti huomata, että vaihtoehtoja puhelimien suhteen on tarjolla lähes loputtomasti, eikä uutena etätyöläisenä välttämättä osaa heti suunnata sen oikean älypuhelimen mallin luokse. Työpuhelinta hankittaessa on hyvä pohtia minkälaiseen käyttötarkoitukseen tuleva puhelin tulee ja miten hyvin sen tulisi suoriutua erilaisista tehtävistä.

Tehokkaan työpuhelimen voi valita älypuhelimien joukosta, jotka sisältävät runsaasti muistitilaa, joissa on suorituskykyinen prosessori, korkealaatuinen grafiikan toisto sekä pitkä akunkesto. Lisäksi tehokkuuteen vaikuttaa muiden laitteiden yhteensopivuus, jolloin moni saattaa haluta valita työpuhelimen, joka on samaa merkkiä kuin työkannettava. Tehokkuuden tarpeen määrittelee loppujen lopuksi omat työpäivän rutiinit.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu