Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Mitä on dropshipping

Dropshipping eli suoratoimitus toimii niin, että tilaat asiakkaallesi tuotteen, joka toimitetaan suoraan hänelle. Dropshipping-tyyliset verkkokaupat ovat maailmalla yleinen tapa pyörittää verkkokauppaa, ja hiljalleen tapa yleistyy myös Suomessa.

Tässä artikkelissa käsittelemme muun muassa:

  • Mitä on dropshipping
  • Onko dropshipping laillista
  • Kokemuksia dropshippingista
  • Miten aloittaa dropshipping

Verkkokauppa ilman varastoa

Dropshipping eli suoratoimitus on kätevä tapa tienata kotoa käsin. Se ei vaadi valtavaa alkupääomaa tai toimitiloja. Pystyt pyörittämään bisnestä kotoa käsin.

Katsotaan seuraavaksi miten se oikein toimii. Yksinkertaisesti ilmaistuna dropshipping toimii näin:

  • Asiakkaasi tilaavat tuotteita verkkokaupastasi ja maksavat niistä sinulle.
  • Sinä tilaat tuotteet valmistajalta tai jälleenmyyjältä ja maksat niistä.
  • Tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaallesi

Dropshipping-yrittäjänä toimit siis välittäjänä tuotteen valmistajan ja ostajan välillä. Voittoa saat siitä, että asiakkaasi maksaa tuotteesta sinulle hieman enemmän kuin itse maksoit sen toimittajalle.

Dropshipping-verkkokaupassa asiakas tilaa tuotteen suoraan valmistajalta. Itse toimit välikätenä, etkä tarvitse suurta varastoa tai alkupääomaa.
Dropshipping-verkkokaupassa asiakas tilaa tuotteen suoraan valmistajalta. Itse toimit välikätenä, etkä tarvitse suurta varastoa tai alkupääomaa.

Onko dropshipping laillista?

Dropshipping on Suomessa laillista, joskin on pidettävä huoli siitä, että noudattaa kaikkia tarvittavia asetuksia ja lakipykäliä. Verkkokauppaliiketoimintaa säätelee kuluttajansuojalaki.Suomessa dropshipping ei vielä ole edes terminä tuttu läheskään kaikille, mutta toimintamalli on kuitenkin yleistymässä. Yhä useammilla on riittävästi taitoa verkkosivujen tekemiseen, ja tarjolla on myös Shopifyn ja Oberlon kaltaisia dropshipping-toimintaan suunniteltuja verkkokauppa-alustoja. Kannattaa kuitenkin huomioida verotuksen vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Vero on korkeampi, jos tuote tulee EU:n ulkopuolelta.

Verotus dropshipping-verkkokaupassa

Yksiselitteisiä vastauksia verotukseen liittyen on hankala antaa, sillä asia riippuu monesta eri tekijästä.

Dropshipping-verkkokaupassa merkittävästi verotukseen vaikuttava seikka on se, tehdäänkö kauppaa EU:n rajojen sisällä vai sen rajojen ulkopuolella. Lisäksi asiaan vaikuttaa tuotteen alkuperä, eli mistä tuote tulee.

Onkin erityisen tärkeää, että dropship-verkkokauppaa perustaessa tulee selvittäneeksi veroihin liittyvät seikat.

Dropshipping kokemuksia – kannattaako antaa mahdollisuus?

Hyvät puolet

Parasta dropshippingissä on sen helppous. Kaikki tapahtuu netissä, joten et tarvitse liiketiloja tai varastoa. Tämä tekee toimintamallista erityisen kiinnostavan niille, jotka haluavat työskennellä kotoa käsin, sillä harvalla meistä on kotonaan niin paljon ylimääräistä tilaa, että sinne voisi varastoida suurta määrää myytäviä tuotteita. Toinen hyvä puoli on se, ettei sinun tarvitse ostaa tuotteita etukäteen, vaan vasta sitten, kun asiakkaasi tilaa niitä verkkokaupastasi. Et siis tarvitse dropshippingin aloittamiseen paljon rahaa, eikä sinun ei tarvitse pelätä, että jotain jää myymättä.

Huonot puolet

Dropshipping ei aina ole mikään massiivisia voittoja takova rahasampo. Muutkin myyvät tuotteita netissä, joten sinun on harkittava tarkkaan, mitä myyt ja millä hinnalla. Kovin suurta katetta tuotteista ei saa, vaan joudut tyytymään siihen, että asiakas maksaa pienen korvauksen siitä, että tilaat tuotteen hänen puolestaan. Toinen haaste liittyy luotettavan tavarantoimittajan löytämiseen. Asiakas ostaa tuotteen sinulta, joten luonnollisesti hän kääntyy sinun puoleesi, jos tuotteen laatu ei tyydytä tai toimituksessa on ongelmia. Asiakkaalle kannattaakin kertoa rehellisesti etukäteen, kauanko tuotteen toimittaminen kestää.

Kannattaako dropshipping-verkkokauppaa kokeilla?

Aloittaminen on helppoa! Et tarvitse muuta kuin hyvän verkkokaupan ja tavarantoimittajan. Alkuun pääsee hyvin pienellä pääomalla, eikä toimintaan liity suuria riskejä. Jos siis haluat itse päättää, milloin ja missä työskentelet, on dropshipping ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!

Miten aloittaa dropshipping?

Hyvä aihetta käsittelevä artikkeli:

https://www.entrepreneur.com/article/297744

Haluatko oppia kuinka perustaa suoratoimitusta höydyntävän verkkokaupan ja miten tienata sillä rahaa? Alla olevan linkin kautta pääset katselemaan suositun verkkokurssialusta Udemyn aihetta käsitteleviä verkkokursseja.

https://www.udemy.com/courses/search/?src=ukw&q=dropshipping

Kun pyörität suoratoimitus-verkkokauppaa, voit työskennellä kotoa käsin.
Kun pyörität suoratoimitus-verkkokauppaa, voit työskennellä kotoa käsin.

Kotitoimisto pystyyn!

Kun olet lukenut lisää ja jopa perustanut oman suoratoimistusverkkokaupan, on seuraava vaihe pistää oma kotitoimisto pystyyn. Tehtävä voi kuulostaa hankalalta, mutta kurkkaa vinkkimme miten saat kotitoimiston pystyyn helposti!

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu