Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Kuinka valmistautua tulevaan kevääseen taloudellisesti

Nykyinen yleinen taloustilanne ja jatkuvasti nousevat energian hinnat ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia monelle. Tuleva kevät voi olla haasteellinen, vaikka pahin olisikin jo takana. Maailman tapahtumat vaikuttavat Suomen tilanteeseen ja jokaisen suomalaisen arkeen. Tulevaan kevääseen voi valmistautua ja varautua. Tekemällä oikeita ratkaisuja etukäteen voi pitkässä juoksussa pärjätä paljon paremmin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä taloudelliseen valmistautumiseen tulevaa kevättä varten:

Tarkista budjettisi: Tarkista budjetti ja tee tarvittavat mukautukset tulevien menojen, kuten kevätsiivouksen, kodin korjausten tai lomamatkojen, kattamiseksi. Budjetin ylläpitämiseksi on paljon hyviä työkaluja. Budjettia voi pitää perinteisen budjettikirjan avulla tai sitten erilaisten applikaatioiden avulla.

Suunnittele verotus kuntoon: Tarkista verotustilanteesi ja harkitse tapaamista veroalan ammattilaisen kanssa varmistaaksesi, että hyödynnät kaikki vähennykset ja hyvitykset, joihin saatat olla oikeutettu. Monet palkansaajat saattavat olla oikeutettuja useisiin verovähennyksiin, joiden saaminen edellyttää aktiivisia toimenpiteitä, eli vähennyksen hakemista omatoimisesti. Verottajan sivut ovat hyvä tietolähde verotuksesta: vero.fi.

Paranna luottokelpoisuuttasi: Harkitse ja arvioi sitä kuinka hyvä luottokelpoisuus sinulla on. Tarvittaessa voit ryhtyä toimenpiteisiin oman luottokelpoisuuden parantamiseksi. Hyvä luottokelpoisuus voi auttaa sinua saamaan paremmat korot lainoista ja luottokorteista.

Tarkista vakuutusturvasi: Tarkista vakuutusturvasi ja varmista, että sinulla on riittävä vakuutusturva kodin, auton ja muun omaisuuden osalta. Harkitse tarvittaessa vakuutuksen kilpailutusta. Kilpailuttamalla vakuutuksen sekä tarkastamalla vakuutuksen kattavuuden voi säästää selvää rahaa.

Aloita säästäminen: Aloita säästäminen tulevia menoja, kuten kodin korjauksia tai lomia varten. Harkitse erillisen säästötilin perustamista näitä menoja varten, jotta voit seurata edistymistäsi. Myös sijoitussäästäminen on hyvä keino saada rahaa säästöön. Sijoittamalla voi kaiken mennessä hyvin saada omaisuutta kasvatettua.

Etsi tarjouksia: Pidä silmällä tarjouksia kevääseen liittyvistä menoista, kuten kodin korjauksista tai puutarhatarvikkeista. Myös muissa arjen hankinnoissa on mahdollista säästää paljon rahaa. Kaupoissa voi etsiä alennuksia ja esimerkiksi ruokakaupassa voi etsiä punalaputettuja tuotteita. Monet tavarat voi hankkia paljon halvemmallakin.

Tee omaisuudestasi omaisuusluettelo: Tee inventaario omaisuudestasi, kuten kodistasi, autostasi ja muista arvoesineistä. Varmista, että sinulla on riittävä vakuutusturva näitä omaisuuseriä varten vahinkojen tai menetysten varalta.

Tarkista eläkekertymäsi: Tarkista eläkekertymäsi ja varmista, että olet aikataulussa tavoitteidesi saavuttamiseksi. Voit tarkistaa oman eläkekertymän helposti eläkevakuutusyhtiön verkkosivuilta. Suomalaisia eläkevakuutusyhtiöitä ovat esimerkiksi Varma, Ilmarinen ja Elo. Eläkkeelle jäämiseen kannattaa varautua hyvissä ajoin. Eläkekertymään voi vaikuttaa paljon omalla työllä.

Tee suunnitelma velkojen maksamiseksi: Tee suunnitelma jäljellä olevien velkojen, kuten luottokorttivelkojen tai opintolainojen, maksamiseksi. Harkitse velkojen yhdistämistä, jotta niiden hallinta olisi helpompaa. Velkojen järjesteleminen ja muokkaaminen uudella tavalla voi tuoda helpotuksen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

Hakeudu talousneuvontaan: Jos tarvitset apua taloutesi hoitamisessa, harkitse neuvojen pyytämistä rahoitusneuvojalta. Hän voi auttaa sinua laatimaan suunnitelman taloudellisten tavoitteidesi saavuttamiseksi ja auttaa sinua pysymään aikataulussa. Suomessa talousneuvontaa voi saada monelta taholta.

Muista pitää myös hieman hauskaa: Vaikka tuleva kevät voi näyttää haasteelliselta monelle ihmiselle, kannattaa silti pitää hieman hauskaakin. Voit esimerkiksi lähteä katsomaan ottelua, teatteriin, voi pelata kolikot tai voi vaikka lähteä ulos luontoon liikkumaan.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit valmistautua tulevaan kevääseen taloudellisesti ja olla valmis kaikkiin kevääseen liittyviin menoihin.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu