Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Tuntematon numero – kuka soitti?

Tuntematon numero

Tuntematon numero on jokaisen puhelimen käyttäjän arkinen ongelma. Puhelin soi, mutta näytöllä ei näy soittajan numeroa. Kuka soitti? Onko puhelu tärkeä? Onko se jokin häiritsevä soitto?

Miksi puhelun numero ei näy?

Yleisin syy siihen, että puhelun numero ei näy, on se, että soittaja on piilottanut numeronsa. Tämän voi tehdä helposti soittamalla numeron eteen koodin #31#. Numeron piilotus on mahdollista, koska Suomessa ei ole lainsäädäntöä, joka kieltäisi sen.

Numeron voi piilottaa myös, jos puhelin on blokannut soittajan numeron. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos soittaja on soittanut useita kertoja ja soitot ovat olleet häiritseviä.

Miten selvittää, kuka soitti?

Jos haluat selvittää, kuka soitti tuntemattomasta numerosta, sinulla on muutamia vaihtoehtoja.

Yksi vaihtoehto on käyttää numerohakupalvelua. Numerohakupalvelut hakevat tietoja puhelinnumeroista julkisista lähteistä. Tietojen tarkkuus vaihtelee palvelun mukaan, mutta usein niistä saa jonkinlaisen käsityksen siitä, kuka soittaja voi olla.

Toinen vaihtoehto on soittaa numeroon takaisin. Jos soittaja on esimerkiksi yrittäjä, hän voi vastata puheluun ja kertoa, kuka hän on.

Kolmas vaihtoehto on jättää soittajalle viesti. Jos soittaja on jättänyt esimerkiksi vastaajaan viestin, voit selvittää soittajan henkilöllisyyden viestin perusteella.

Tuntematon numero – erilaiset tilanteet

Tuntematon numero voi soittaa monissa eri tilanteissa. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä:

  • Häiritsevä soitto

Tuntematon numero voi soittaa häiritsevästi useita kertoja päivässä. Tämä voi olla esimerkiksi markkinointipuhelu tai muu soitto, josta et halua olla osallinen.

  • Tärkeä soitto

Tuntematon numero voi soittaa myös tärkeästä syystä. Se voi olla esimerkiksi työpaikalta, viranomaiselta tai jostain muusta tahosta, joka haluaa sinuun yhteyttä.

  • Kotiapu

Tuntematon numero voi soittaa myös esimerkiksi kotiapuyritykseltä, joka haluaa tarjota palvelujaan.

Miten toimia, kun tuntematon numero soittaa?

Kun tuntematon numero soittaa, sinulla on useita vaihtoehtoja. Voit:

  • Vastata puheluun

Jos vastaat puheluun, voit kysyä soittajalta, kuka hän on ja miksi hän soittaa. Jos soittaja ei halua kertoa henkilöllisyyttään tai puhelun tarkoitusta, voit lopettaa puhelun.

  • Ei vastaa puheluun

Jos et halua vastata puheluun, voit jättää sen vastaajaan. Jos soittaja soittaa uudelleen, voit jättää hänelle viestin, että et halua ottaa vastaan puheluita häneltä.

  • Blokata numero

Jos tuntematon numero soittaa häiritsevästi, voit blokata numeron. Tämä estää soittajan numeron näyttämisen puhelimen näytöllä.

Voit myös kokeilla Fonecta Caller -palvelua.

Loppupäätelmä

Tuntematon numero voi olla monissa eri tilanteissa. On tärkeää arvioida tilanne ja päättää, miten haluat toimia. Jos olet huolissasi siitä, kuka soitti, voit käyttää numerohakupalvelua tai soittaa numeroon takaisin.

Lue myös aiheemme: Dropshipping

Vinkki: WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu