Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Kotona etätöissä – onko sähkösopimus tarkistettu ja liittymät kilpailutettu? Tsekkaa tästä vinkit.

etätyö vinkit säästöihin

-> artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Etätyön yleistyminen ja sähkönkulutus

Kun työskentelet kotona, sähkönkulutuksesi kasvaa luonnollisesti. Laitteet, valaistus ja mahdolliset sähkölämmittimet ovat usein päällä entistä enemmän. Tämän takia on tärkeää, että sähkösopimuksesi on ajantasainen ja edullinen. On tärkeää myös miettiä, kuinka voit optimoida sähkönkäyttösi ja säästää rahaa.

Sähkösopimuksen tarkistaminen

Oletko tarkistanut sähkösopimuksesi viime aikoina? Hintojen, ehtojen ja tarjousten vertailu on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan ennen. Käyttämällä erilaisia sähkövertailupalveluita voit nopeasti nähdä, onko sopimuksesi kilpailukykyinen vai löytyisikö markkinoilta parempi ja edullisempi vaihtoehto.

Kiinteä hinta vs. Pörssisähkö

Kiinteähintaisissa sopimuksissa maksat saman hinnan sähköstä koko sopimuskauden ajan. Pörssisähkösopimuksissa hinta määräytyy sähköpörssin mukaan ja se voi vaihdella päivittäin. Kumpikin vaihtoehto on omat hyvät ja huonot puolensa, ja valinta riippuu kulutustottumuksistasi sekä siitä, kuinka hyvin haluat ennustaa sähkölaskusi suuruuden.

Tarjoamme Sinulle toistaiseksi voimassa olevan Ilmasto pörssisähkö -sopimuksen. Ilmasto pörssisähkö -sopimuksessa sähkö on tuotettu täysin hiilidioksidivapaasti. Sopimuksessa sähkön hinta on läpinäkyvä ja perustuu todelliseen kysyntään ja tarjontaan, eikä siinä ole ylimääräisiä piilokuluja. Hinta perustuu välityspalkkioomme, Suomen alueen Spot-hintaan ja kuukausimaksuun. Ilmastoystävällinen sähkö on tuotettu alkuperätodennetulla ydinvoimalla ja sopimus on voimassa toistaiseksi. Pörssisähkö sopimus mahdollistaa Sinulle paremman kontrollin oman sähkönkulutuksesi suhteen. 
 
Uudella sovelluksellamme autamme Sinua tehostamaan sähkönkäyttöäsi ja vähentämään kulutustasi. Älykkään teknologian avulla voit seurata sähkön hintaa reaaliajassa ja tehdä järkeviä kulutusvalintoja säästääksesi rahaa ja ympäristöä. Sovellus tarjoaa näkymän päivittäiseen sähkönkulutukseen, sähkön hintoihin, säätilaan, aurinkopaneelituotantoon ja voit myös ladata sovelluksen kautta sähköautoasi älylatauksella.

Nordic Green

Liittymien kilpailutus

Ei ole vain sähkösopimus, joka vaikuttaa kustannuksiisi. Myös netti- ja puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Etätyössä tarvitset luotettavan ja nopean yhteyden, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi maksaa siitä liikaa. Varmista, että liittymäsi vastaa tarpeitasi ja on hinnoiteltu oikeudenmukaisesti.

VALOO VALOKUITU – TUTKITUSTI EDULLISIN VALOKUITUTOIMIJA!

Valokuidulla toteutettu internetyhteys on maailman nopein, ympäristöystävällisin ja toimintavarmin tiedonsiirtomenetelmä! Valoo investoi Suomen valokuituverkkoon satoja miljoonia euroja ja rakentaa kymmeniä tuhansia uusia valokuituliittymiä eri puolille Suomea.

Valoo Valokuitu tutkitusti edullisin valokuitutoimija!

VALOO VALOKUITU

Energiansäästö kotona

Vaikka sinulla olisi edullisin mahdollinen sähkösopimus, energiansäästö on aina paikallaan. Käytä energiansäästölamppuja, pidä laitteet sammutettuina kun niitä ei käytetä ja harkitse investointia energiatehokkaisiin kodinkoneisiin. Tällaiset pienet teot voivat tehdä suuren eron vuosittaisissa sähkölaskuissasi.

Päivänvalon hyödyntäminen

Kun teet töitä kotona, hyödynnä päivänvaloa mahdollisimman paljon. Sijoita työpiste ikkunan lähelle ja vältä turhaa valaistuksen käyttöä päiväsaikaan. Tämä ei ainoastaan säästä energiaa, vaan myös parantaa työhyvinvointiasi, sillä luonnonvalon on todettu edistävän keskittymistä ja vähentävän silmien rasittumista.

Lämmityksen optimointi

Talvella lämmityskulut voivat nousta merkittävästi, erityisesti jos olet koko päivän kotona. Harkitse älykkäiden termostaattien käyttöä, jotka säätelevät lämpötilaa automaattisesti ja oppivat tottumuksistasi. Lisäksi, vältä turhaa lämmitystä silloin kun et ole kotona tai kun olet nukkumassa.

Laitehankintojen suunnittelu

Kun harkitset uusien elektronisten laitteiden hankintaa, kiinnitä huomiota niiden energiatehokkuuteen. Etsi energiamerkintöjä ja vertaile eri mallien kulutusta. Energiatehokkaammat laitteet voivat olla kalliimpia hankinta-hetkellä, mutta ne maksavat itsensä takaisin pienemmissä sähkölaskuissa.

Sopimusehtojen lukeminen

Vaikka hinta on tärkeä tekijä, muista aina lukea sopimusehdot tarkkaan. Varmista, että ymmärrät kaikki mahdolliset lisämaksut, määräaikaisuudet ja muut ehdot. Jos sopimus sisältää epäselviä kohtia, ota yhteyttä palveluntarjoajaan ja pyydä selvennystä.

Uusiutuvan energian valinta

Uusiutuva energia on tulevaisuuden ratkaisu moniin maailman energiatarpeisiin ja ilmastonmuutoksen haasteisiin. Kun kyseessä on sähkönkäyttö kotona tai yrityksessä, yksi tehokas tapa tukea vihreää siirtymää on valita sähkösopimus, joka perustuu uusiutuviin energialähteisiin. Tässä artikkelissa käsitellään, miksi ja miten tehdä tämä valinta.

Uusiutuva energia perustuu luonnonvaroihin, jotka eivät lopu tai uusiutuvat jatkuvasti. Tällaisia lähteitä ovat esimerkiksi aurinko, tuuli, vesi ja biomassa. Ne ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne tuottavat vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Miksi valita uusiutuvaan energiaan perustuva sähkösopimus?

  • Ympäristövaikutukset: Fossiilisten polttoaineiden kuten hiilen, öljyn ja maakaasun käyttö tuottaa suuria määriä kasvihuonekaasuja. Siirtymällä uusiutuvaan energiaan voimme vähentää näitä päästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta.
  • Energiavarmuus: Uusiutuvien energialähteiden monipuolistaminen voi vähentää riippuvuuttamme tietyistä energiaresursseista ja maista, parantaen näin energiavarmuuttamme.
  • Taloudelliset syyt: Vaikka uusiutuvaan energiaan sijoittaminen voi vaatia alkupanostuksen, se voi pitkällä aikavälillä olla taloudellisesti kannattavaa, sillä energian hinta voi olla ennustettavampaa.

Miten tunnistaa uusiutuvaan energiaan perustuva sähkösopimus?

Monet sähkönmyyjät tarjoavat ”vihreitä” sähkösopimuksia, mutta on tärkeää ymmärtää, mitä nämä sopimukset todella tarkoittavat. Etsi sertifikaatteja tai merkintöjä, kuten ”EKOenergia”, jotka vahvistavat sähkön olevan peräisin uusiutuvista lähteistä.

Kysy ja vaadi

Jos nykyinen sähkönmyyjäsi ei tarjoa uusiutuvaan energiaan perustuvaa sähkösopimusta, kysy miksi. Kuluttajana sinulla on valtaa vaikuttaa markkinoihin ja yritysten päätöksiin.

Yhteenveto: Pörssisähkö ja vertailujen merkitys

Pörssisähkö on sähköntoimitusmuoto, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin päivittäisten hintojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että hinnat voivat vaihdella suurestikin päivästä toiseen riippuen tarjonnasta ja kysynnästä. Pörssisähkö voi olla edullista silloin, kun markkinahinnat ovat matalat, mutta se tuo mukanaan myös epävarmuuden hintojen suhteen.

Vertailujen tekeminen ja kilpailuttaminen ovat tärkeitä kaikilla toimialoilla, ei vain sähkön osalta. Olipa kyse sähkösopimuksesta, nettiliittymästä tai vakuutuksista, markkinoilla on aina tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Säännöllinen kilpailutus varmistaa, että saat parhaat mahdolliset ehdot ja hinnat. Siksi on tärkeää pysyä aktiivisena kuluttajana ja tarkistaa sopimuksensa aika ajoin.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu