Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Miten valita oikea työtuoli eri tarpeisiin

Työtuolin valinta on tärkeä osa ergonomista työympäristöä, olipa kyseessä sitten toimisto tai kotitoimisto. Oikean tuolin valinta voi vaikuttaa merkittävästi työtehoon, mukavuuteen ja terveyteen. Tässä muutamia vinkkejä oikean työtuolin valintaan eri tarpeisiin:

 1. Mukavuus: Mukavuus on tärkeää, erityisesti jos vietät paljon aikaa työtuolissa. Valitse tuoli, jossa on pehmustettu istuin ja selkänoja. Tuolin tulisi myös tukea selkääsi oikeissa kohdissa, erityisesti alaselän alueella.
 2. Säädettävyys: Hyvä työtuoli on säädettävä. Sinun tulisi pystyä säätämään tuolin korkeutta, selkänojan kulmaa ja käsinojien korkeutta. Joissakin tuoleissa on myös mahdollisuus säätää istuimen syvyyttä ja selkänojan korkeutta.
 3. Pyörät ja liikkuvuus: Jos sinun täytyy liikkua usein työpisteiden välillä, tuolin pyörät voivat olla hyödyllisiä. Varmista, että pyörät liikkuvat sujuvasti ja että ne sopivat lattiatyypillesi.
 4. Koko ja muoto: Tuolin tulisi sopia työpisteesi kokoon ja muotoon. Jos työskentelet pienessä tilassa, kompakti tuoli voi olla paras valinta. Jos sinulla on suuri työpöytä, saatat haluta tuolin, joka on leveämpi tai jossa on korkeat käsinojat.
 5. Materiaali: Tuolin materiaali voi vaikuttaa sen mukavuuteen ja kestävyyteen. Nahka- ja kangastuolit voivat olla mukavia, mutta ne voivat kulua ajan myötä. Verkkotuolit voivat tarjota hyvän ilmanvaihdon, mikä voi olla hyödyllistä, jos istut tuolissa pitkiä aikoja.
 6. Ergonomia: Ergonomia on tärkeää työtuolissa. Hyvä ergonominen tuoli tukee selkääsi ja niskaasi, auttaa sinua pitämään hyvän asennon ja vähentää istumiseen liittyviä terveysriskejä.

Muista, että paras työtuoli on sellainen, joka sopii sinun yksilöllisiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Kokeile erilaisia tuoleja ja tee valintasi sen perusteella, mikä tuntuu sinusta mukavimmalta ja tukee parhaiten työskentelyäsi.

Ergonomia, mittasuhteet ja työtuoli

Ergonomia on tärkeä tekijä työtuolin valinnassa, ja se liittyy läheisesti mittasuhteisiin. Ergonomisesti suunniteltu työtuoli tukee kehoa oikeissa kohdissa, auttaa säilyttämään hyvän ryhdin ja vähentää istumiseen liittyviä terveysriskejä. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon ergonomian ja mittasuhteiden suhteen, kun valitset työtuolia:

 1. Tuolin korkeus: Tuolin korkeuden tulisi olla säädettävissä siten, että jalkasi lepäävät mukavasti lattialla ja polvesi ovat noin 90 asteen kulmassa. Tämä vähentää jalkojen ja alaselän painetta.
 2. Istuimen syvyys: Istuimen syvyyden tulisi olla sellainen, että selkäsi saa tukea selkänojasta, mutta etureitesi alaosa ei painaudu istuimen etureunaa vasten. Tämä auttaa vähentämään reisien ja alaselän painetta.
 3. Selkänojan korkeus ja kulma: Selkänojan tulisi tukea koko selkääsi, mukaan lukien alaselkää. Joissakin tuoleissa on myös säädettävä selkänojan kulma, joka mahdollistaa mukavimman ja tukevimman asennon löytämisen.
 4. Käsinojat: Käsinojien tulisi olla säädettävissä niin, että ne tukevat kyynärpäitäsi ja hartioitasi mukavasti. Käsinojien korkeuden tulisi olla sellainen, että hartiat voivat rentoutua ja kyynärpäät voivat lepätä luonnollisesti.
 5. Pään- ja niskatuki: Jos vietät paljon aikaa työtuolissasi, harkitse tuolia, jossa on pään- tai niskatuki. Tämä voi auttaa vähentämään niskan ja hartioiden jännitystä.

Muista, että jokaisen ihmisen keho on erilainen, joten on tärkeää kokeilla erilaisia tuoleja ja säätää niitä tarpeidesi mukaan. Hyvä ergonominen tuoli voi tehdä suuren eron työtehossa, mukavuudessa ja terveydessä.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu