Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

TOP10 vinkit kotitoimiston valaistukseen

valaistus kotitoimistossa

Valaistus on tärkeä osa kotitoimiston suunnittelua. Hyvä valaistus voi parantaa työtehoa, vähentää silmien rasitusta ja luoda mukavan ja viihtyisän työympäristön. Tässä on 10 vinkkiä kotitoimiston valaistukseen:

 1. Hyödynnä luonnonvaloa: Jos mahdollista, sijoita työpöytäsi lähelle ikkunaa, josta saat luonnonvaloa. Luonnonvalo on lempeää silmille ja voi parantaa mielialaa.
 2. Hanki säädettävä työpöytävalaisin: Työpöytävalaisin, jonka korkeutta ja kulmaa voi säätää, on hyvä valinta. Voit suunnata valon sinne, missä sitä tarvitset eniten.
 3. Käytä epäsuoraa valaistusta: Epäsuora valaistus, kuten seinävalaisimet tai pöytävalaisimet, voivat luoda pehmeän ja miellyttävän valaistuksen, joka vähentää varjoja ja kirkkaita valopisteitä.
 4. Valitse oikea värisävy: Valon värisävy voi vaikuttaa mielialaan ja työtehoon. Kylmät valkoiset valot voivat olla virkistäviä ja parantaa keskittymistä, kun taas lämpimät valot voivat luoda rentouttavan ja viihtyisän tunnelman.
 5. Vältä heijastuksia: Vältä valaisimien sijoittamista siten, että valo heijastuu tietokoneen näytöstä tai muista kiiltävistä pinnoista. Tämä voi aiheuttaa silmien rasitusta.
 6. Käytä himmennettäviä valaisimia: Himmennettävät valaisimet antavat sinun säätää valaistuksen voimakkuutta tarpeidesi mukaan. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos työskentelet eri aikoina päivästä.
 7. Harkitse valaistuksen tasapainoa: Käytä sekä yleisvalaistusta että tehtävävalaistusta luodaksesi tasapainoisen ja monipuolisen valaistuksen.
 8. Käytä energiatehokkaita lamppuja: Energiatehokkaat LED-lamput voivat tuottaa hyvän valaistuksen samalla kun ne säästävät energiaa ja kestävät pitkään.
 9. Muista tauot: Silmät tarvitsevat taukoja, erityisesti jos työskentelet pitkiä aikoja tietokoneella. Pidä säännöllisiä taukoja ja katsele kaukaisuuteen, jotta silmäsi voivat levätä
 10. Mukauta valaistus työtehtävien mukaan: Joskus saatat tarvita kirkkaampaa valoa tarkkaan työhön, kuten lukemiseen tai piirtämiseen, kun taas muina aikoina, kuten videopuheluiden aikana, saatat haluta himmeämmän valaistuksen. Säädä valaistusta tarpeidesi mukaan.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua luomaan kotitoimistoon valaistuksen, joka tukee työtehoa, vähentää silmien rasitusta ja luo mukavan ja viihtyisän työympäristön.

Led-valot kotitoimistosssa

LED-valot ovat erinomainen valinta kotitoimistoon monista syistä. Ne ovat energiatehokkaita, pitkäikäisiä ja tarjoavat erinomaisen valaistuksen, joka on tärkeää työtehon ja silmien terveyden kannalta. Tässä muutamia vinkkejä LED-valojen käyttöön kotitoimistossa:

 1. Työpöytävalaisin: LED-työpöytävalaisin on erinomainen valinta, koska se tarjoaa kirkkaan ja suunnatun valon, joka on ihanteellinen lukemiseen, kirjoittamiseen ja muihin tarkkuutta vaativiin tehtäviin. Valitse säädettävä malli, jotta voit suunnata valon tarpeidesi mukaan.
 2. Yleisvalaistus: LED-yleisvalaisimet, kuten kattovalaisimet tai seinävalaisimet, voivat luoda tasaisen ja kirkkaan valaistuksen koko huoneeseen. Tämä on tärkeää, jotta vältetään varjojen muodostuminen ja silmien rasittuminen.
 3. Himmennettävät LED-valot: Himmennettävät LED-valot ovat hyvä valinta, jos haluat säätää valaistuksen voimakkuutta eri aikoina päivästä tai eri tehtävien mukaan. Esimerkiksi, saatat haluta himmeämmän valaistuksen videopuheluiden aikana tai kirkkaamman valon lukemista varten.
 4. Värisävy: LED-valot ovat saatavilla eri värisävyissä, kylmästä valkoisesta lämpimään keltaiseen. Kylmä valkoinen valo voi olla virkistävä ja parantaa keskittymistä, kun taas lämmin keltainen valo voi luoda rentouttavan ja viihtyisän tunnelman.
 5. Energiatehokkuus ja kestävyys: Yksi LED-valojen suurimmista eduista on niiden energiatehokkuus ja pitkä käyttöikä. LED-valot kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät kauemmin kuin perinteiset hehkulamput tai halogeenilamput, mikä tekee niistä ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan valinnan.

Muista, että hyvä valaistus on tärkeä osa ergonomista ja mukavaa kotitoimistoa. LED-valot voivat tarjota kirkkaan, tasaisen ja säädettävän valaistuksen, joka tukee työtehoa ja silmien terveyttä.

Lisää aiheesta sen vierestä

Puhelinliittymä

Pelillistäminen suomalaisessa liiketoiminnassa: asiakkaiden sitouttamisen uusi aikakausi

Pelillistäminen eli gamification on noussut merkittäväksi työkaluksi eri alojen yrityksille asiakkaiden sitouttamisessa. Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu