Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Kiinteä vai pörssisähkö: Kumpi sähkö sopisi toimistolle?

pörssisähkö

Sähkön hinta on noussut viime aikoina otsikoihin, ja monet suomalaiset pohtivat, kumpi sähkösopimus on heille paras vaihtoehto: kiinteä vai pörssisähkö? Molemmilla sopimustyypeillä on omat etunsa ja haittansa, ja sopivin vaihtoehto riippuu yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä.

Kiinteä sähkösopimus

Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähköenergian hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, tyypillisesti 12 kuukautta. Tämä antaa ennustettavuutta ja vakautta sähkölaskuun, eikä yllättäviä hinnankorotuksia ole pelättävissä. Kiinteä hinta voi kuitenkin olla korkeampi kuin pörssisähkön keskihinta, varsinkin jos sähkön hinta on laskusuunnassa.

Pörssisähkösopimus

Pörssisähkösopimuksessa sähköenergian hinta seuraa sähköpörssin spot-hintaa, joka vaihtelee tuntikohtaisesti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Pörssisähkön hinta voi olla edullisempi kuin kiinteän sähkön hinta, varsinkin jos sähkön hinta on alhainen. Hinnat voivat kuitenkin myös nousta korkeaksi, varsinkin jos sähkön kysyntä on suurta. Pörssisähkön hintavaihtelut vaativat sähkönkuluttajalta aktiivisuutta ja oman sähkönkulutuksen seuraamista.

Oomi, Helen ja Fortum

Oomi , Helen ja Fortum ovat kaikki suomalaisia energiayhtiöitä, jotka tarjoavat sekä kiinteähintaisia että pörssisähkösopimuksia. Yhtiöiden sähkösopimusten hinnat ja ehdot vaihtelevat, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ennen sopimuksen solmimista.

Lähteet:

Huomioitavaa:

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi. Ennen sähkösopimuksen solmimista on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja tehdä oma päätös.

Lisää aiheesta sen vierestä

Puhelinliittymä

Pelillistäminen suomalaisessa liiketoiminnassa: asiakkaiden sitouttamisen uusi aikakausi

Pelillistäminen eli gamification on noussut merkittäväksi työkaluksi eri alojen yrityksille asiakkaiden sitouttamisessa. Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu