Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Työpöytä pieneen tilaan

Mikä avuksi, kun haaveena olisi mahduttaa työpöytä pieneen tilaan, mutta ideat sen toteuttamiseksi on täysin lopussa? Lukaise tämä juttu, jossa esitellään erityyppisiä työpöytiä, jotka sopivat pieneen tilaan. 

Asuitpa sitten suuressa omakotitaloasunnossa tai tiiviissä yksiössä keskustassa, on työpöytä etätyöläisen yksi tärkeimmistä huonekaluista. 

Mutta miksi?

Yksinkertaisesti siitä syystä, että sen ääressä viettää lukuisia tunteja. Jos työskentely pöydän äärellä tökkii eikä tunnu mukavalta, saattaa nopeasti huomata hakeutuneensa työskentelemään hälyiseen olohuoneeseen tai sohvalle makoilemaan läppäri sylissä. Tai sitten vaan kärsii ja tekee töitä huonon ja epämukavan pöydän ääressä.

Kummassakin tapauksessa tehokkuus kärsii. Etätyöpisteeseen panostaminen onkin yksi etätyötä parantavista vinkeistä.

Miksi panostaa etätyöpisteeseen:

  1. Kotitoimiston ergonomia paranee ja esimerkiksi silmien rasitusoireet vähenevät
  2. Työn tehokkuus ja mielekkyys paranee.
  3. Työn ja vapaa-ajan erottaminen käy helpommin.

Työpöytä pieneen tilaan – Mahdollista vai utopiaa?

Työpöytä pieneen tilaan vai sohvalla makoilu?

Suurempiin asuntoihin etätyöpisteen pystyttäminen käy monesti helposti ilman suurempaa suunnittelua. Suuremallekin työpöydälle on tilaa, ehkä käytössä on jopa ylimääräinen huone, minkä voi muuttaa kotitoimistoksi. Harvinaista luksusta!

Pienemmissä asunnoissa tilanne on täysin toinen. Kotitoimistoksi muutettavia huoneita ei ole, eikä ylimääräiselle työpöydälle meinaa mitenkään löytyä tilaa. Jotain olisi kuitenkin hyvä keksiä, sillä keittiönpöytä ja työt on huono yhdistelmä. Eikä pitkässä juoksussa ole kiva ruokailla tismalleen samassa paikassa, jossa työskentelee. Kotitoimiston pystyttäminen käy yllättävänkin helposti – vaikka tilaa olisikin niukasti.

Työpöytä pieneen tilaan: Checklist oikean pöydän hankkimiseksi

Ennen kuin säntää kaupoille ostamaan työpöydän pieneen  tilaan, on hyvä miettiä muutama asia ensin. Hetken mielijohteesta ostettu pöytä voi osoittautua myöhemmin huonoksi ja tilaan sopimattomaksi. Siitä eroon pääseminen voi viedä aikaa ja kaiken lisäksi hukkaan on mennyt myös rahaa ja vaivaa. 

Mieti ainakin nämä ennen shoppailua:

  • Etätyöpisteen mitat. Neuvo voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta monessa tapauksessa se voi unohtua. Ota mitat siitä kohdasta, johon haluat työpöydän sijoittaa.
  • Väri. Mieti väri huolella. Haluatko tuoda väriä elämääsi vai tyytyä minimalistiseen ja seesteiseen värimaailmaan. Muista, että pöytä koristaa huonettasi todennäköisesti monen vuoden ajan. 
  • Tyyli. Haluatko perinteisemmän vai nykyaikaisen pöydän? Millaista pintamateriaalia toivot sen olevan. Ja tarvitsetko kenties säilytystilaa laatikoiden muodossa? Myös näitä on hyvä mietiskellä ennen kaupoille ryntäämistä.
  • Hinta. Paljonko olet valmis laittamaan pöytään rahaa kiinni? Oletko kysynyt voisiko työnantajasi kustantaa pöydän tai tulla kustannuksiin mukaan?

Erilaisia vaihtoehtoja pieneen tilaan sopivasta pöydästä

Seinään asennettava pöytä

Seinään asennettavat pöydät ovat loistava vaihtoehto, kun tilaa on todella vähän käytettävissä. Parhaiten tämä vaihtoehto soveltuu silloin, jos pöydälle ei tarvitse asettaa useita tavaroita, esimerkiksi useampaa tietokoneen näyttöä. Tarjolla on myös taitettavia seinäpöytiä. Ne tuovat kompaktin ratkaisun tilanteisiin, joissa tilaa on todella vähän käytettävissä.

Työpöytä pieneen tilaan on pienen etsimisen jälkeen helppo löytää.
Kiinnostuitko seinälle asennettavista pöydistä? Katso nämä:

Pöydän ja hyllyn yhdistelmä

Jos tarvitset enemmän säilytystilaa mutta etätyöpisteen tila tulee vastaan, kannattaa harkita pöydän ja hyllyn yhdistelmää. Korkeussuunnassa tämä ratkaisu luonnollisesti vie tilaa, mutta toisaalta sen avulla saa rakennettua helposti kompaktin kotitoimiston, jossa säilytystilaa on rutkasti enemmän. Seinään kiinnitettävään pöytään verrattuna hyllypöydälle voi laittaa enemmän tarvikkeita, vaikka sen aiemmin mainitun toisen tietokoneen näytön. Myös kirjat, paperit js muut toimistotarvikkeet pysyvät helposti järjestyksessä.

Sopisiko pöydän ja hyllyn yhdistäminen sinulle? Tsekkaa nämä:

Kompakti työpöytä pieneen tilaan

Kaikki ns. normaalit työpöydät ei ole järkälemäisen suuria tai minimalistisen pienia. Tarjolla on myös paljon kompaktin kokoisia työpöytiä, jotka vievät vähän tilaa, mutta tarjoavat silti riittävän pöytäpinta-alan ja tarvittaessa jopa hieman säilytystilaakin.

Tässä kategoriassa on tarjolla myös erilaisia korkeussuunnassa säädettäviä pöytiä. Sähköinen työpöytä on erityisen kätevä silloin, jos seisomatyö on itselle mieluinen tapa työskennellä. Sähköpöydän avulla pöydän nostaminen haluttuun korkeuteen onnistuu nappia painamalla. Sähköpöydän ohella korkeutta voi säätää myös käsin. 

Hakusessa kompakti työpöytä? Tässä vaihtoehtoja:

Lisää aiheesta sen vierestä

Kääntäjät

Sanat ilman rajoja: Kääntäjien mullistava vaikutus globaaliin viestintään ja miten sinäkin voit hyötyä

Elämme maailmassa, jossa kielimuurit murenevat nopeammin kuin koskaan. Kääntäjät, niin ihmiset kuin tekoälyllä toimivat, ovat

Lue lisää »

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu