Jokaisen etätyöläisen ja itsensä kehittäjän paras kaveri

Puhelinliittymän valinta ja kilpailuttaminen: Vinkkejä parhaaseen tarjoukseen

Puhelinliittymä

Puhelinliittymä on nykymaailmassa välttämätön työkalu, jonka avulla pysymme yhteyksissä läheisiimme, työskentelemme ja viihdymme. Markkinoilla on tarjolla laaja valikoima erilaisia liittymiä ja operaattoreita, joten sopivan vaihtoehdon löytäminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme puhelinliittymien ominaisuuksia, annamme vinkkejä sopivan liittymän valintaan ja kerromme, miten voit kilpailuttaa liittymäsi ja säästää rahaa.

Puhelinliittymän ominaisuudet

Ennen liittymän hankkimista on tärkeää miettiä omia tarpeitaan ja käyttötottumuksiaan. Mitä ominaisuuksia liittymältäsi vaadit? Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Puheluiden ja tekstiviestien määrä: Kuinka paljon puhut ja lähetät tekstiviestejä kuukaudessa?
 • Mobiilidata: Kuinka paljon mobiilidataa käytät kuukaudessa? Riittääkö sinulle esimerkiksi 3 Gt:n datapaketti vai tarvitsetko enemmän?
 • Nopeudet: Millaisia nopeudet tarvitset netin käyttöön? Riittääkö 4G-nopeus vai tarvitsetko nopeamman 5G-yhteyden?
 • Laite: Millaisella laitteella aiot käyttää liittymää? Onko sinulla älypuhelin, tabletti vai kannettava tietokone?
 • Lisäpalvelut: Tarvitsetko esimerkiksi roaming-palveluja, matkapuhelinvakuutusta tai pilvitallennustilaa?

Sopivan puhelinliittymän valinta

Kun olet miettinyt omia tarpeitasi, voit alkaa vertailla eri operaattoreiden ja liittymien ominaisuuksia ja hintoja. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Vertaa hintoja: Eri operaattoreiden hinnat voivat vaihdella paljonkin, joten on tärkeää vertailla niitä ennen ostopäätöstä.
 • Lue arvosteluja: Lue muiden käyttäjien arvosteluja eri operaattoreista ja liittymistä. Tämä voi antaa sinulle arvokasta tietoa niiden ominaisuuksista ja palvelun laadusta.
 • Tarkista kuuluvuus: Varmista, että valitsemasi operaattorin verkko toimii hyvin alueella, jossa asut ja työskentelet. Voit tarkistaa kuuluvuuskartat operaattoreiden verkkosivuilta.
 • Kysy tarjouksia: Älä pelkää pyytää tarjouksia eri operaattoreilta. Heillä voi olla tarjolla erikoistarjouksia tai alennuksia uusille tai nykyisille asiakkaille.

Puhelinliittymän kilpailuttaminen

Puhelinliittymän kilpailutus on helppo tapa säästää rahaa. Kun kilpailutat liittymäsi, vertailet eri operaattoreiden tarjouksia ja valitset itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Puhelinliittymän kilpailuttaminen kannattaa tehdä:

 • Kun liittymäsi sopimuskausi on päättymässä: Tällöin voit vaihtaa operaattoria ilman irtisanomismaksua.
 • Kun olet tyytymätön nykyisen operaattorin palveluihin: Jos olet tyytymätön esimerkiksi puhelinverkon kuuluvuuteen tai asiakaspalveluun, kannattaa harkita liittymän vaihtamista toiselle operaattorille.
 • Kun markkinoille tulee uusia tarjouksia: Operaattorit tarjoavat usein uusia tarjouksia ja alennuksia, joten kannattaa seurata markkinoita ja kilpailuttaa liittymäsi säännöllisesti.

Puhelinliittymän kilpailuttamisen voi tehdä helposti netissä. Useilla verkkosivuilla on vertailutyökaluja, joiden avulla voit vertailla eri operaattoreiden tarjouksia. Voit myös kilpailuttaa liittymäsi suoraan ottamalla yhteyttä eri operaattoreihin ja pyytämällä tarjouksia.

Lisää aiheesta sen vierestä

Kotioffice.fi

etätyöläisen paras kaveri

Kotioffice.fi on jokaisen etätyöläisen ja paikasta riippumattoman työn tekemistä kiinnostuneen sivusto. 

Suositukset
Mainoksia
Tutustu